Ψυχοθεραπεία Γνωσιακής Συμπεριφορικής Προσέγγισης
- Η ψυχοθεραπεία βασίζεται σε μια θεμελιώδη αρχή και ιδέα πως για κάθε ψυχική ενόχληση ή πρόβλημα δεν ευθύνεται το ίδιο το γεγονός αλλά ο τρόπος με τον οποίο το αντιλαμβανόμαστε.
- Ο ψυχοθεραπευτής βοηθάει τον άνθρωπο που έχει απέναντί του να δει και να καταλάβει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές του για τις διάφορες καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή του.
- Η ψυχοθεραπεία είναι η διαδικασία να δει κάποιος τον εαυτό του μέσω του θεραπευτή του. Ο ψυχοθεραπευτής λειτουργεί ως καθρέφτης του ανθρώπου που αναζητά βοήθεια για να κοιτάξουνε και να αναγνωρίσουνε ΜΑΖΙ τις ανάγκες και τα συναισθήματά του.
- Μέσω της θεραπείας θα μπορέσει ο άνθρωπος που απευθύνθηκε στον ειδικό ψυχικής υγείας να ανακαλύψει τις «άγνωστες» μέχρι τότε δεξιότητές του , να εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και πως να τα επιλύει.
Εξειδίκευση για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν:
- Αγχώδεις & Συναισθηματικές διαταραχές
- Κατάθλιψη
- Κρίσεις πανικού
- Ειδικές φοβίες
- Αγοραφοβία & Κοινωνική φοβία
- Ιδεοψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή
- Μετατραυματικό Στρες
- Σεξουαλικές Διαταραχές
- Διατροφικές Διαταραχές
- Θεραπεία Ζεύγους
- Διαταραχές Προσωπικότητας
- Θεραπεία παιδιών και Εφήβων
Τι είναι η Ψυχολογία
Η ψυχολογία είναι η επιστήμη που σκοπό έχει κυρίως να περιγράψει και να εξηγήσει την συμπεριφορά και τις νοητικές διεργασίες των ανθρώπων. Ένας ειδικός Ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να δει τον εαυτό του μέσα από τον ψυχολόγο, να εντοπίσει τι πραγματικά τον ενοχλεί αλλά και πως θα καταφέρει να το αλλάξει. Ο ψυχολόγος είναι ο ειδικός που μπορεί κάποιος να εκφράσει όλες τις σκέψεις και τος ανησυχίες του/της χωρίς να φοβάται ότι θα τον κρίνει. Μέσω του ψυχολόγου, αυτός που αναζητά βοήθεια θα μπορέσει να αναγνωρίσει τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές που τον ενοχλούν και τον προβληματίζουν τόσο στον ίδιο όσο και στους άλλους. Τέλος, ο ψυχολόγος συνεργατικά με τον θεραπευόμενο θέτουν θεραπευτικούς στόχους, προσπαθώντας να κάνουν πιο «εύκολη» την καθημερινότητα αυτού που αναζητά βοήθεια.
Στην Ψυχολογία και στην Ψυχοθεραπεία το να ζητάει κάποιος ΒΟΗΘΕΙΑ είναι ένδειξη ΔΥΝΑΜΗΣ και όχι αδυναμίας.